.

.

Kære alle

Bondens Kurv er vores lille "landmanden kommer til byen"-eventyr, som vi i 3 sæsoner har forsøgt at holde liv i. Sammen med rigtig gode og dygtige landmænd stod vi fra maj til hen i sensommer/efterår på Ribe Campingplads hver lørdag mellem 10-12. ALT økologisk (pånær honningen - det er bare vanskeligt desværre at finde store nok arealer, hvor jorden er certificeret økologisk)

Det viste sig at være vanskeligt for landmændene og producenterne at få tid til at komme hver lørdag. Derfor har vi her i 2022 valgt at markere det lokale bondenetværk 1-2 gange årligt. 

Næste gang Bondens Kurv samles er på Vester Vedsted Vingård onsdag d. 6. december mellem 16-18.


Parkering ved Degnetoften og så går man langs skovvejen hen til Vingården. 


STENOVNSPIZZA,JULEØL- og Vinbondens hjemmelavede æbleskiver

Mellem kl. 15-18 vil det også være muligt at bestille en af Noahs stenovnspizzaer, både til at nyde i restauranten men også til at tage med hjem. Forudbestilling er en rigtig god idé, så vi har en idé om, hvor mange kilo dej, han skal forberede. Sådan en dej skal der arbejdes med 3 dage inden, den kan præstere med smukt fyld og høje kanter i den glohede ovn.BESTILLING: 52340903. Oplys gerne, om du ønsker en variant med eller uden kød eller blot den forførende Margherita.Vinbonden Poul og lille Claire har til dagen sørget for, at æbleskiver ikke bliver en mangelvare. Der er rift om Morfars æbleskiver i vores familie, og opskriften er sikret i børnenes opskriftbøger til fremtiden.


Tidsrammenfor Bondens Kurv er altid kort - ud fra princippet:Kom - Køb - Kør

Normalt er det jo, fordi vi skal hjem og arbejde videre, men denne gang er årsagen en anden:Efter kl. 18.00 skal man have gjort sine hoser ualmindeligt røde for at få lov til at hænge ud mere. For der er planen nemlig, at vi slår os ned i lammeskindene i restauranten - producenterne og os - og fortæller hinanden historier fra det virkelige liv, om gode kunder og sådan noget;)


De kommer næsten alle sammen!!

De lokale økobønder og producenter - dem med knæhøje karse og sweatre i islandsk strik ;) - pakker et udvalg af deres sortiment og parkerer for en kort stund denne eftermiddag midt i julen udeforan restauranten hos os.Du kan købe varer fra:

 • Kongeå Kylling(kyllingerne skal forudbestilles - det er sandt at sige en bøvlet vare at fragte frem og tilbage sådan en frossen fugl) Bestil hos Vibeke på 25489030.
 • Kongeå Honning
 • Anders Stenger Juleand. Anden eller gåsen skal forudbestilles på 21473839
 • Doverholm Grønt- Niels Ole har især spirer
 • Forum Mel(det kan være en idé at bestille rugbrødet hos Vibse, der bliver altid virkelig hurtigt udsolgt. Det kan sagtens opbevares på frost indtil julefrokostdagene. Vibse kan I fange på 40878126)
 • Enghavegård Osteri og Charcutteri- hjemmeproducerede charcutterivarer fra egne grise samt oste
 • Folkets Have- frugt og grønt
 • Abildskærgård- æg, og meget forskelligt kød og pølser (de plejer at have mere forskelligt, men jeg glemte at spørge helt præcist indtil sortimentet lige nu, så det er surprise:))
 • Danelund- Mark og Annekan ikke direkte sælge noget, men det er takket være dem og deres køer, at du kan få mælk i Kelds kaffe hos os i restauranten
 • Høstkassen- en helt ny ven vi mødte forleden. De laver forskellige most med æble som grundfrugt. (Vi håber i hvert fald, at de kommer)
 • Juletræerfra Ibs Skov
 • Vingårdens sæbe Nogle af dem lavet på svinefedt fra de nævnte herover.


Dem, der måske kommer.......men som du så selv kan kontakte og besøge hvis behovet er der

  Vi forsøgtevirkelig at skrue charmen på over for Chriss, der har det biodynamiske landbrug ved Ølgod,Hedeagergård. Han har bare altid virkelig så travlt med sin mobile gårdbutik, hvorfra han sælger de fleste af sine varer til de store byer og deres opland ovre østpå. Han sagde måske. Kommer han ikke, kan du jo bare bestille hos ham, så leverer han personligt til døren. Det kunne jo være fint, hvis vi kunne få hans bil til at køre mere herovre hos os selv, i stedet for at han skal køre så langt væk med alt det gode til storbyerne - eller hvad mener du??Marsk Kaffe kunne også være fint at bejle til, det står på telefonlisten til i morgen. I hvert fald får vi Keld til at sætte nogle poser af, så man kan skænke hans kaffe efter julemaden. Og så er der Havervadgård, måske de kunne have lyst til at komme også sælge af garnet lavet på deres egne får?De nye ejere på Jernved Mejeri mangler vi også svar fra. Varde Ådal er desværre forhindrede i at deltage - men de har ud over deres slagtervarer, de de smukkeste skind, som ville være den perfekte julegave. Jeg giver også lige Rudholm Koldpressede Rapsolie en invitation. Ellers tager Enghavegård nok noget af olien med - ikke Martin?Vil du høre en intern hemmelighed? Sådan nogle travle producenter og landmænd, de har ikke altidtid til at sidde og læse mails - derfor ved vi godt, at vi lige skal igennem runden telefonisk for at få invitationen igennem. Det er i grunden også meget rarere, for så får man direkte svar.


  Opsummering

  Så: Kom og udnyt, at bonden kommer til, forbi eller nærmere byen - alt afhængig af hvilket perspektiv, man ser det fra. Onsdag d. 6. december mellem 16-18 på Vester Vedsted Vingård.


  Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/bondenskurv